Terug naar de resultaten
Verkocht
Renbaan in Pannerden 6911 KH

Renbaan

6911 KH Pannerden
Vraagprijs € 175.000,- k.k.

Omschrijving

NOG SLECHTS 1 KAVEL BESCHIKBAAR

Midden in het Rijnstrangen gebied, aan de rand van De Geldersepoort ligt tussen het natuurontwikkelingsproject Lobberdense Waard en de loop van de Oude Rijn aan de rand van het dorp Pannerden, de historische boerderij “Hof Bella Vista”. Achter deze boerderij is de mogelijkheid gecreëerd om rondom een gezamenlijk erf vijf vrijstaande...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

NOG SLECHTS 1 KAVEL BESCHIKBAAR

Midden in het Rijnstrangen gebied, aan de rand van De Geldersepoort ligt tussen het natuurontwikkelingsproject Lobberdense Waard en de loop van de Oude Rijn aan de rand van het dorp Pannerden, de historische boerderij “Hof Bella Vista”. Achter deze boerderij is de mogelijkheid gecreëerd om rondom een gezamenlijk erf vijf vrijstaande woningen te bouwen.

Kavels
Op de locatie aan de Renbaan in Pannerden bieden wij u vijf bouwkavels aan van verschillende grootte. De grootste kavels zullen ca. 2.500 m2 groot zijn maar ook het minst grote kavel is nog steeds aanzienlijk met ca. 1.200m2. Zo is er een plek gecreëerd voor verschillende type bewoners. Houdt u van buiten wonen maar ziet u op tegen het onderhoud van een grote tuin? Dan biedt een kavel van ca. 1.200m2 meer dan voldoende mogelijkheden. Maar ziet u er naar uit om juist die lang verwachte sier- of landschapstuin aan te leggen? Dan past een van de grotere kavels wellicht beter u. En als u helemaal los wilt gaan met een boomgaard en wellicht wat klein vee onder de appel- en perenbomen, dan bestaat de mogelijkheid om bij het vijfde kavel van ca. 2.500m2 een extra stuk grond aan te kopen van nog eens ca. 2.600m2.

De bouwkavels dienen voor de levering nog kadastraal te worden gesplitst. Het totale oppervlak van het projectgebied bedraagt iets minder dan 1,5 ha. Dit gebied zal in 6 ongelijke delen worden opgesplitst; de vijf bouwkavels en als zesde kavel het gemeenschappelijk erf met de toegangsweg. Alle kopers van de bouwkavels zullen voor een gelijk aandeel mede-eigenaar worden van het binnenterrein (mandelig erf). Hiermee wordt u gezamenlijk verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud van dit erf.

Een kavel wordt aangeboden met een vraagprijs van €150.000,= k.k. De andere kavels worden aangeboden met een vraagprijs van € 175.000,= k.k. Voor de extra grond naast kavel 5 wordt €25.000,= k.k. berekend. De exacte oppervlakte van de kavels zal uiteindelijk door Het Kadaster worden vastgesteld.

Bouwmogelijkheden
Binnen het bestemmingsplan dat is opgesteld voor de herontwikkeling van de locatie Renbaan 5 Pannerden is de mogelijkheid gecreëerd om het achtererf van de “Hof Bella Vista” te bebouwen. Voor de bebouwing en de inrichting zijn de volgende randvoorwaarden geformuleerd:
1. een compact erf in het open landschap;
2. woningen staan rond een ruim en open erf;
3. woningen hebben een eenvoudige grondvorm en grote dakvlakken;
4. parkeren in bestaande kapschuur of inpandig;
5. privétuinen bevinden zich achter de woningen (vanaf het erf gezien);
6. perceelsgrenzen beplanten met (mei)doornhagen;
7. doorzichten creëren en behouden;
8. wandeling via de wetering naar het dorp mogelijk maken.

Per kavel mag er 1 vrijstaande woning worden gerealiseerd. Hierbij geldt dat het hoofdgebouw moet worden gebouwd binnen het bouwvlak met een maximale goothoogte van 3 meter en een maximale nokhoogte van 9 meter. De oppervlakte van een hoofdgebouw bedraagt maximaal 200m2. In de nadere detaillering van de bestemmingsomschrijving wordt aangegeven dat “op het eigen terrein dient te worden voorzien in de aanleg van 1 parkeerplaats en elk hoofdgebouw dient te beschikken over 1 inpandige garage”.
Hoe deze vijf vrijstaande woningen er in de praktijk uit gaan zien, kunt u nog voor een groot deel zelf bepalen. De hier gepresenteerde bouwvormen zijn slechts een indicatie van wat mogelijk is. De architect heeft met de uitgangspunten van het bestemmingsplan impressies gerealiseerd die als uitgangspunt kunnen dienen voor de verdere persoonlijke invulling van uw woonwensen. De architect gaat hierover graag met u in gesprek.
Per kavel is tevens een mogelijkheid aanwezig voor het plaatsen van een bijgebouw / overkapping van maximaal 25m2 met een maximale bouwhoogte van 5,5m.

Landschappelijke inpassing
Het nieuw te vormen erf zal op een verantwoorde wijze in het landschap worden ingepast. Hiervoor zijn in het bestemmingsplan een aantal randvoorwaarden geschetst en is een inrichtingsplan opgesteld. Om de privacy van de bewoners van de voormalige bedrijfswoning te beschermen in relatie met de nieuwe woningen worden de volgende inrichtingsmaatregelen genomen.
1. Het perceel van de voormalige bedrijfswoning wordt afgeschermd van de nieuwe woonpercelen door aan de noordzijde aan weerzijden van de te handhaven kapschuur bosjes te planten.
2. Naar de nieuwe woningen wordt een aparte toegangsweg aangelegd ten oosten van de huidige inrit van het erf. Tussen beide toegangen worden bomen geplant.
3. De inrichtingsschets biedt een beeld van de overige erfbeplanting die dient te worden aangeplant. Deze bestaat uit een aanmerkelijke uitbreiding van het aantal hoogstamfruitbomen langs de Renbaan, de aanplant van een aantal knotwilgen langs de noord- en zuidrand van het perceel, een aantal verspreid staande populieren en een aantal lindebomen in het centrum van het nieuwe woonerf.

Omgeving
De kavels liggen aan de rand van het dorp Pannerden in het gebied dat wordt omschreven als ’t Gelders Eiland. Dit gebied ligt midden in nationaal natuurgebied de Gelderse Poort aan de rand van Nederland, omgeven door de Rijn en zijn rivierarmen en is een oase van ruimte en rust.
Uiterwaarden teruggegeven aan de natuur, trekpontjes over de Rijnstrangen, kilometers dijk met karakteristieke dijkhuizen, oeverzwaluwen, beverburchten, ganzentrek, struinpaden en het overal aanwezige water vormen de bouwstenen van dez unieke woonomgeving.

Op 't Gelders Eiland liggen de 6 dorpen Lobith, Tolkamer, Spijk, Herwen, Aerdt en Pannerden elk met hun eigen geschiedenis, hun eigen karakter en hun eigen verenigingsleven. Deze zes dorpen zijn in 1985 samengevoegd tot de gemeente, Rijnwaarden en vanaf 1 januari 2018 zullen zij onderdeel uitmaken van de gemeente Zevenaar.

Voorzieningen
Het dorp Pannerden beschikt over een redelijk voorzieningen niveau. In een onderzoek van RTL Buurtfacts uit 2016 scoorde Pannerden gemiddeld een 6,8. Hierbij berekende buurtfacts aan de hand van cijfers van het CBS de gemiddelde afstand die inwoners van Pannerden moeten afleggen naar 31 verschillende voorzieningen.

Binnen het dorp is een basisschool aanwezig en voortgezet onderwijs bevindt zich op ca. 7 km afstand in Zevenaar. Ook voor de dagelijkse boodschappen kunt u gewoon in Pannerden terecht. Pannerden heeft een uitgebreid verenigingsleven en beschikt over een fraai sportcomplex “De Pauwengaard” met uitgebreide voorzieningen voor zowel buiten- als binnensporten. Uitbreide medische voorzieningen, een regionaal georiënteerd winkelhart inclusief bioscoop, theater en bibliotheek vindt u allemaal in het nabijgelegen Zevenaar.

Bestemming
Alle bouwlocaties hebben inmiddels een woonbestemming. De gemeenschappelijke ruimte van de centrale binnenplaats heeft de bestemming verkeer. Voor detailinformatie betreffende de bestemming en de bouwmogelijkheden op de locatie verwijzen wij graag naar de website ruimtelijkeplannen.nl.
Wij adviseren u om inzake uw specifieke wensen, eisen, gebruiksmogelijkheden, afwijkingsmogelijkheden, vooraf overleg te voeren met de het Omgevingsloket van de gemeente Zevenaar. Uiteraard kunt u contact opnemen met ons kantoor voor uitgebreidere informatie en ondersteuning.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 175.000,- kosten koper Specificatie Inclusief btw Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht en landelijk gelegen Indeling Perceeloppervlakte 1200 m² Kadasteroppervlakte 3859 m² Kadastrale gegevens Gemeente Pannerden Sectie B Perceelnummer 3330 Oppervlakte 2179 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Pannerden Sectie B Perceelnummer 3324 Oppervlakte 156 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Pannerden Sectie B Perceelnummer 3331 Oppervlakte 61 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Pannerden Sectie B Perceelnummer 3327 Oppervlakte 89 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Pannerden Sectie B Perceelnummer 3323 Oppervlakte 977 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Pannerden Sectie B Perceelnummer 3333 Oppervlakte 165 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Pannerden Sectie B Perceelnummer 3329 Oppervlakte 1 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Pannerden Sectie B Perceelnummer 3326 Oppervlakte 231 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Renbaan, 6911 KH Pannerden
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.