Terug naar de resultaten
Verkocht
Hessenbergseweg 5 in Overasselt 6611 KC

Hessenbergseweg 5

6611 KC Overasselt
Vraagprijs € 497.000,- k.k.

Omschrijving

Ongeveer 2,5 kilometer buiten Nijmegen, aan de rand van de Overasseltse en Hatertse Vennen ligt deze monumentale Hallenhuis boerderij uit het midden van de 19e eeuw. Voor deze boerderij die al ruim anderhalve eeuw in eigendom is bij een en de zelfde familie zoeken we een nieuwe eigenaar die hier met net zo veel passie kan genieten van de werkelijk unieke locatie. De te renoveren boerderij ligt te...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1853 Woonoppervlakte 94 m² Aantal kamers 7
Lees meer

Omschrijving

Ongeveer 2,5 kilometer buiten Nijmegen, aan de rand van de Overasseltse en Hatertse Vennen ligt deze monumentale Hallenhuis boerderij uit het midden van de 19e eeuw. Voor deze boerderij die al ruim anderhalve eeuw in eigendom is bij een en de zelfde familie zoeken we een nieuwe eigenaar die hier met net zo veel passie kan genieten van de werkelijk unieke locatie. De te renoveren boerderij ligt te midden van de bossen en op steenworp afstand van de ruïne van de 15e eeuwse Sint Walrick kapel met de beroemde geneeskrachtige koortsboom. Deze monumentale boerderij biedt de mogelijkheid om heerlijk buitenaf te wonen met alle gemakken van de stad Nijmegen op fietsafstand aanwezig.

Indeling
De boerderij heeft nog de traditionele indeling. De entree van het woongedeelte bevindt zich in de oostgevel. Achter de voordeur heeft de tijd stilgestaan. U treft hier een smalle gang met terrazzo vloer, met aan de ene zijde de opkamer en aan de andere zijde de woonkamer (de heerd) met schouw en kachel. Vanaf de woonkamer heeft u toegang tot twee slaapkamers. Een derde slaapkamer is toegankelijk vanuit een van deze kamers.
De gang loopt door in de boerderij tot in de woonkeuken (de geut) met toegang tot de ruime, droge kelder. Ook in de keuken is de traditionele terrazzo vloer nog aanwezig. De keuken zelf is zeer basis uitgevoerd.
Vanuit de keuken kunt u via een vaste trap naar de zolderverdieping. Hier zijn verder geen aparte kamers ingedeeld. Boven het voorhuis is een open bergruimte, boven het achterhuis bevindt zich de riante hooizolder.

Het achterhuis vormt het voormalige werkgedeelte van de boerderij. Hier treft u naast een stalruimte voor de varkens en koeien een originele droogruimte aan. Ook is een origineel “dwarsdeel” aanwezig; een met grote deeldeuren afgesloten ruimte in het verleden gebruikt als dorsdeel, waar men met paard en wagen naar binnen kon rijden.
In het achterhuis treft u ook het toilet en de zeer basis uitgevoerde badkamer aan.

Kavel
De boerderij wordt u aangeboden met een perceel grond van ca. 4500 m2 groot. Dit is een nog af te splitsen gedeelte van de totale kavel van 3,6 ha groot. Uiteraard kunt indien gewenst ook het gehele kavel in eigendom overgedragen krijgen. Deze extra gronden hebben een agrarische bestemming. Alle gronden kunnen eind van het jaar vrij van huur / pacht worden overgedragen.
Op het naastgelegen perceel staat een stenen schuur die elektriciteit betrekt van uit de boerderij. Deze schuur wordt niet in eigendom overgedragen. Over een eventuele voortzetting van het elektriciteitsgebruik zullen aparte afspraken moeten worden gemaakt.

Bijgebouwen
Op de kavel bevinden zich enkele bijgebouwen waaronder een ruime stenen schuur voorzien van een abc-golfplaten dak. Deze asbesthoudende dakplaten dienen voor eind 2024 te zijn gesaneerd. Achter de boerderij staat een tweede stenen schuur / kippenhok en aan de rand van de kavel, nabij het pompoenenveld is nog een houten schuur aanwezig die voorheen werd gebruikt om mais te drogen. Alle schuren verdienen aandacht. Geen van de schuren heeft een monumentale status.

Rijksmonument
De boerderij is sinds 1969 aangewezen als rijksmonument (Monumentennummer 32117). De omschrijving bij de Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed luidt als volgt: Hoeve bij de oude Hessenweg naar Nijmegen (XVIII) met in de voorgevel een middenvenster met geprofileerde en getoogde bovendorpel. Ramen XIX A en luiken. Deel XIX B. De bescherming betreft slechts het hoofdgebouw (woonhuis met aangebouwde bedrijfsbebouwing).
Particuliere eigenaren van rijksmonumenten met een woonfunctie, kunnen jaarlijks tussen 1 maart en 30 april een aanvraag indienen voor de instandhoudingssubsidie woonhuis-rijksmonumenten. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed behandelt de subsidieaanvraag en kent deze toe. Deze instandhoudingssubsidie vervangt de fiscale aftrek voor particuliere eigenaren van rijksmonumenten. In tegenstelling tot de fiscale regeling, is de woonhuissubsidie alléén bedoeld voor kosten van reguliere onderhoudswerkzaamheden aan monumentale onderdelen van het rijksmonument. Voor meer informatie over rijksmonumenten en subsidies verwijzen wij naar de website van de Rijksoverheid (www.cultureelerfgoed.nl).

Bestemming
De boerderij ligt binnen het bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Heumen (vastgesteld 16 december 2010) en heeft een woonbestemming. Hierdoor is het voor een particuliere eigenaar toegestaan de boerderij te bewonen en kunt u als particulier ook direct een financiering voor deze boerderij aanvragen.
Het bestemmingsplan geeft, onder nadrukkelijke voorwaarden de mogelijkheid de boerderij te splitsen in ten hoogste twee woningen. Voor meer informatie over deze procedure verzoeken wij u contact op te nemen met de gemeente Heumen.
Alle bij de boerderij gelegen gronden hebben een agrarische bestemming.

Bijzonderheden
• Monumentale boerderij uit het bouwjaar 1853
• Perceel oppervlak van ca. 4500 m2 uit te breiden tot ca. 3.6 hectare
• Vrijstaande stenen schuren
• Gelegen aan het buitengebied aan de rand van de Overasseltse en Hatertse Vennen
• De woning dient geheel te worden gerenoveerd
• Verwarming middels gaskachels
• Warm water via een geiser
• Bouwhistorische verkenning aanwezig
• Bouwtechnische keuring beschikbaar
• Voorkeursnotaris
• In de koopakte zal een ouderdomsclausule worden opgenomen
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 497.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Eenvoudig Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 1853 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 94 m² Perceeloppervlakte 4500 m² Overige inpandige ruimte 288 m² Externe bergruimte 116 m² Inhoud 1329 m³ Aantal kamers 7 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder Energie Isolatie Geen isolatie Warmwater Geiser eigendom Verwarming Gaskachels Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin Aan te leggen Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Isolatie Geen isolatie Parkeergelegenheid Garage Geen garage Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monument Onderhoud binnen Matig Toelichting onderhoud binnen De woning dient van binnen en buiten volledig te worden gerenoveerd Onderhoud buiten Matig Toelichting onderhoud buiten De woning dient van binnen en buiten volledig te worden gerenoveerd Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Natuurlijke ventilatie Kadastrale gegevens Gemeente Overasselt Sectie F Perceelnummer 826 Oppervlakte 4500 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Video's

Plattegronden

Hessenbergseweg 5 in Overasselt 6611 KC Hessenbergseweg 5 in Overasselt 6611 KC Hessenbergseweg 5 in Overasselt 6611 KC Hessenbergseweg 5 in Overasselt 6611 KC Hessenbergseweg 5 in Overasselt 6611 KC

Download PDF

360° Foto's

Route van naar Hessenbergseweg 5, 6611 KC Overasselt
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.