Terug naar de resultaten
Renbaan 5 in Pannerden 6911 KH

Renbaan 5

6911 KH Pannerden
Vraagprijs € 449.000,- k.k.
Te koop

Omschrijving

Unieke woonboerderij, gelegen te midden van weidse landschappen en grootse riviergezichten, net buiten het dorp Pannerden. Dit rustgevend gebied aan de rand van het natuurgebied de Gelderse Poort ligt toch slechts enkele autominuten van de Gelderse steden Zevenaar en Arnhem.

Deze woonboerderij uit 1925 is van oorsprong in gebruik geweest als agrarische bedrijfswoning. De...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1925 Woonoppervlakte 257 m² Aantal kamers 8
Lees meer

Omschrijving

Unieke woonboerderij, gelegen te midden van weidse landschappen en grootse riviergezichten, net buiten het dorp Pannerden. Dit rustgevend gebied aan de rand van het natuurgebied de Gelderse Poort ligt toch slechts enkele autominuten van de Gelderse steden Zevenaar en Arnhem.

Deze woonboerderij uit 1925 is van oorsprong in gebruik geweest als agrarische bedrijfswoning. De bedrijfsactiviteiten zijn al enige tijd geleden verplaatst naar een nieuwe locatie. De achter de boerderij gelegen stallen zijn gesloopt en hier verrijzen op dit moment vijf moderne vrijstaande woningen. Rond de woonboerderij is echter nog voldoende grond over. Zo is er aan een zijde van de boerderij al een bescheiden boomgaard aanwezig en aan de andere zijde ligt nu een stuk weiland.

Als mogelijke nieuwe eigenaars voor dit pand hebben wij verschillende type bewoners voor ogen:

“De Buitenmens”
Rust en Ruimte zijn de kernbegrippen voor dit type bewoner. Heerlijk buiten wonen op een ruim perceel te midden van de natuur met ruimte voor boomgaard, kleinvee, een grote tuin midden in het stroomgebied van de grote rivieren. Je huis uit lopen en de natuur ervaren. De straat uitlopen en de dynamiek van rivier beleven. Voor dit type bewoner biedt deze woning een prachtige omgeving voor fiets- en wandeltochten via veerpontjes, ellenlange dijken en bruisende rivieren. Gun uzelf de rust, en kom eens kijken in Pannerden.

“De Romanticus”
Sfeer, authenticiteit en waardering voor het verleden zijn kernbegrippen voor dit type mens. Maar ook avontuur past bij deze bewoner. Mensen die landelijk willen wonen in een origineel pand uit het begin van de 20e eeuw, en die plezier beleven aan het in ere herstellen van deze “Old Beauty”. Deze bewoner proeft het rijke verleden van de locatie en gaat daar zijn eigen geschiedenis aan toevoegen.

“De Visionair”
Dit type bewoner zit vol met plannen. Zodra hij de woning ziet, voelt hij de vele mogelijkheden om van dit object met behulp van de hedendaagse techniek en architectuur een waar kunstwerk te maken. Door de inzet van zijn creativiteit en inzicht transformeert de oorspronkelijke woonboerderij in een aan de moderne tijd aangepaste luxe woning waarbij een bijzondere combinatie wordt gelegd tussen de oude karaktereigenschappen en modern design van eigentijdse bouwmaterialen.

“De Architect”
Ook deze bewoner heeft grootse plannen maar zijn eerste aandachtspunt is niet het huis, maar het perceel. Hij realiseert zich dat hij op dit grote kavel van meer dan 6000 m2 zijn droomhuis kan realiseren. Ja inderdaad, ook sloop en nieuwbouw behoort hier tot de mogelijkheden.

Wij nodigen u graag uit voor een bezichtiging. Bij het zien van dit object zult u ongetwijfeld een of meerdere van deze “bewoners” in uzelf herkennen. Hoe u ook naar dit object zult kijken, u bent het vast met ons eens dat de combinatie van een groot kavel, het volumineuze pand van ca. 2365 m3 met de mogelijkheid de boerderij te splitsen in twee zelfstandige woningen, de fraaie kapschuur, de dubbele garage, de boomgaard en weilanden, ongekende mogelijkheden biedt.

Indeling
Entree via de aanbouw aan de zijkant van de boerderij. Ruime hal van waaruit toegang tot badkamer, toilet, dubbele garage en gang naar deel. Lichte, hoek opgestelde woonkeuken voorzien van inbouwapparatuur. Zeer ruime woonkamer voorzien van plavuizen vloer, fraai plafond voorzien van ornamenten en een marmeren schouw (niet in gebruik).
Op de begane grond treft u tevens een ruime slaap- / werkkamer aan en de ruim opgezette maar gedateerde badkamer met vrijstaand bad, douchecabine, tweede toilet en wastafelmeubel. Ook heeft u vanuit de gang toegang tot de ruime provisiekelder onder de boerderij. Op de grens van het woon- en het werkgedeelte op de begane grond bevindt zich een voormalige kantoorruimte. Deze kamer is een uitbouw op de deel en heeft verder geen daglichttoetreding.
Via een afgesloten houten trap komt u op de verdieping van het woongedeelte van de boerderij. Hier treft u rond een zeer ruime overloop vier slaapkamers en een grote hoeveelheid vaste kastruimte aan.

Het achterhuis is van oorsprong het werkgedeelte van de boerderij. Hier treft u de deel aan met de oorspronkelijke standplaatsen voor het vee. Tevens treft u hier de hooizolder aan. Bij eventuele woningsplitsing biedt het achterhuis voldoende volume voor het realiseren van een volwaardige extra woning.

Bijzonderheden
  • De woonboerderij heeft een volledige woonbestemming.
  • De locatie maakt deel uit van bestemmingplan Renbaan 5 waarbinnen de 5 bouwkavels zijn gerealiseerd in ruil voor het slopen van de agrarische bedrijfsgebouwen. Als onderdeel van deze bestemmingsplanherziening is een verplichte herinrichting van de locatie opgenomen middels een beplantingsplan in het bestemmingsplan. Deze verplichte herinrichting wordt, voor zover betrekking op de te koop aangeboden gronden, overgedragen op de koper van de woonboerderij
  • De eigenaar van de woonboerderij is voor 1/6 eigenaar van het mandelig binnenterrein achter de kapschuur en de oprit daar naartoe. Dit mandelig eigendom gaat met de verkoop over op de koper van de boerderij.
  • Splitsing van de boerderij in twee volwaardige woningen is, onder strikte voorwaarden toegestaan.
  • De boerderij is aangesloten op de riolering
  • In het kader van de ontwikkeling van de bouwkavels is bodemonderzoek op de locatie uitgevoerd. De resultaten van dit onderzoek geven geen beperkingen aan het gebruik.
  • De boerderij heeft achterstallig onderhoud en verdient aandacht. In de koopakte van de boerderij zal een ouderdomsclausule worden opgenomen.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 449.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 1925 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 257 m² Perceeloppervlakte 6658 m² Overige inpandige ruimte 221 m² Inhoud 2365 m³ Aantal kamers 8 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder en een zolder Energie Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas Warmwater Geiser eigendom Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Gasketel uit 1999 Buitenruimte Tuin Voortuin en zijtuin Hoofdtuin Zijtuin Oppervlakte hoofdtuin 1350 m² (45.0 m bij 30.0 m) Ligging hoofdtuin West Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Parkeergelegenheid Garage Aangebouwd steen, voor 2 auto's Voorzieningen Voorzien van elektra en voorzien van water Parkeeroppervlakte 48 m² (580 bij 830) Totaal aantal garages 2 Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Dubbele bewoning mogelijk Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Rolluiken, Natuurlijke ventilatie Kadastrale gegevens Gemeente Pannerden Sectie B Perceelnummer 3134 Oppervlakte 2785 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Pannerden Sectie B Perceelnummer 3334 Oppervlakte 1447 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Pannerden Sectie B Perceelnummer 3328 Oppervlakte 2426 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Video's

Plattegronden

Renbaan 5 in Pannerden 6911 KH Renbaan 5 in Pannerden 6911 KH Renbaan 5 in Pannerden 6911 KH Renbaan 5 in Pannerden 6911 KH Renbaan 5 in Pannerden 6911 KH

Download PDF

360° Foto's

Route van naar Renbaan 5, 6911 KH Pannerden
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring