Terug naar de resultaten
Waaldijk 6 in Gendt 6691 MB

Waaldijk 6

6691 MB Gendt
Vraagprijs € 895.000,- k.k.
Te koop

Omschrijving

We zijn allemaal op zoek naar die ultieme woning die aan al onze wensen voldoet. Mogen we met deze woning proberen uw woonwensen te vervullen? Kom vooral binnen kijken. Als u op de dijk blijft staan, krijgt u geen goed beeld van wat deze woning achter de gevel te bieden heeft. Wij nemen graag de tijd om u de woning te laten zien.

Wilt u ruim wonen?
Dat kan: de...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1946 Woonoppervlakte 335 m² Aantal kamers 17
Lees meer

De verkoper(s) en vrienden aan het woord

Wat maakt Waaldijk 6 zo speciaal? De verkoper(s), vrienden, familie en kennissen delen hun foto's, ervaringen en kenmerken zodat jij een persoonlijker beeld krijgt van het huis en de omgeving.
Menig gezellige middag en avond in huis en tuin doorgebracht in een heel aangename omgeving.

- Anoniem

Profielplaatje van Anoniem

Huis en tuin met vele onverwachte mogelijkheden

2
Profiel plaatje Profiel plaatje

Het gebied straalt ook nog rust uit, behalve dat het mooi is!

2
Profiel plaatje Profiel plaatje

Prachtig fiets- en wandelgebied

1
Profiel plaatje

Omschrijving

We zijn allemaal op zoek naar die ultieme woning die aan al onze wensen voldoet. Mogen we met deze woning proberen uw woonwensen te vervullen? Kom vooral binnen kijken. Als u op de dijk blijft staan, krijgt u geen goed beeld van wat deze woning achter de gevel te bieden heeft. Wij nemen graag de tijd om u de woning te laten zien.

Wilt u ruim wonen?
Dat kan: de woning aan de Waaldijk 6 in het buitengebied van Gendt, gemeente Lingewaard heeft een volume van meer dan 2000m3. Het betreft een zorgvuldig gerenoveerde woning en een voormalige bakkerij. Beide eenheden staan met elkaar in verbinding waarbij er op dit moment vooral gewoond wordt in het linker gedeelte. Het gebouw is zo groot dat de voormalige bakkerij afgesplitst zou kunnen worden waarbij een tweede woning kan ontstaan.
Het woonhuis aan de linker zijde van het pand heeft een ruime woonkamer, een grote woonkeuken, een groots opgezette bibliotheek met open haard, twee badkamers en nu al 6 slaapkamers. Ruimte genoeg.

Wilt u vrij wonen?
Dat kan: de woning aan de Waaldijk biedt vrijheid op meerdere vlakken.
De locatie biedt vrijheid in de zin van privacy. De massieve voorgevel van het pand schermt af wat er allemaal voor verrassingen liggen op de locatie. Als u op de dijk staat, heeft u geen idee van de aanwezigheid van een haast mediterrane binnenplaats met een zwembad, geen idee van de romantische overdekte terrassen met glas in lood ramen, geen idee van de aanwezigheid van de overdekte parkeerplaatsen achter de woning, geen idee van de aanwezigheid van de fraaie balkons met smeedwerk. En zo kan ik nog wel even doorgaan…

Vrijheid ook doordat u geen directe buren heeft. De woning beschikt over een compleet ingericht café met tap en biljart. Wilt u een feestje geven zonder bang te zijn de buren lastig te vallen? Geen probleem.
Vrijheid ook in uitzicht. Vanuit de woonkamer, de woonkeuken, de balkons en de terrassen op deze woonlaag kijkt u vrij uit over Hulhuizen en de achtergelegen tuinen en weilanden. Vanuit de slaapkamers kijkt u vrij uit over het stroomgebied van de rivier de Waal en ziet u de binnenvaartschepen voorbij varen.

Wilt u een woning met geschiedenis?
Dat kan: de geschiedenis in deze woning gaat ver terug. Het pand is gebouwd op een oude bouwplaats getuige de forse, deels dichtgestorte, onder het pand nog aanwezige kelder(s) die mogelijk dateren uit de 18de eeuw en wellicht nog oudere delen bevatten. De kadastrale kaart van 1832 maakt in ieder geval al melding van een huis met erf en schuur op deze plaats. Eigenaar is het Ambt van Overbetuwe. De gebruiker is Jan Wegh, visser van beroep. Mogelijk heeft deze visser reeds gebruik gemaakt van de verdiepte “zalmputten” in de kelder.
Later is op deze locatie een woonhuis met bakkerij aanwezig. Het woonhuis is in de tweede wereldoorlog verwoest. De bakkerij bleef gespaard en heeft gedurende de oorlog “gewoon” gefunctioneerd. De eigenaar van de woning en bakkerij woonde in die periode in een tot woonhuis verbouwd kippenhok op het achtererf. In 1946 is de woning herbouwd.
De huidige bewoner heeft de woning in 1997 betrokken en het woonhuis volledig gerenoveerd. Hierbij zijn o.a. bouwmaterialen gebruikt van historische plekken zoals de marmeren vloer die afkomstig is uit “De Vereniging” in Nijmegen.

Wilt u een woning onder architectuur?
Dat kan: de woning is in 1946 herbouwd naar ontwerp van de Gendtse architecten F. Anconé en F.A. van Hal met gebruikmaking van het souterrain van de in de WOII verwoeste voorganger. Het pand is gebouwd in de voor de wederopbouw kenmerkende stijl van de traditionalistische Delftse School.
Bij de herbouw is gebruik gemaakt van (voor die tijd) moderne bouwtechnieken waaronder de toepassing van beton en holle Perfora baksteen uit Nijmegen voor de vloer van de meelzolder.? Het pand valt op door de esthetische kwaliteiten van het ontwerp en door de zorgvuldige detaillering van interieur en exterieur. Het pand maakt deel uit van een karakteristiek wederopbouwensemble in de stijl van de Delftse School bestaande uit een veerhuis (Waaldijk 23), een voormalig woonhuis met café (Waaldijk 4) en een woonhuis (Waaldijk 21). Gezamenlijk bepalen zij in hoge mate het beeld van het buurtschap Hulhuizen.

Wilt u wonen in een monument?
Dat kan: de hier aangeboden woning is aangewezen als Gemeentelijk Monument. Conform de redegevende beschrijving opgesteld door Het Gelders Genootschap, is de woning op de gemeentelijke monumentenlijst geplaats vanwege architectuurhistorische, stedenbouwkundige en cultuurhistorische criteria. De woning is een goed voorbeeld van een woonhuis met (voormalige) winkel en bakkerij uit de wederopbouwjaren, gebouwd in de stijl van de Delftse school. Ook de aanwezigheid van de bijzonder zeldzame 18e-eeuwse kelders dragen bij aan de monumentale waarde van de woning.

Wilt u een woning met een fantastische tuin?
Dan kan zeker!!!
Achter de woning ligt een diepe tuin van ca. 3000m2 groot. De tuin is schitterend ingericht en wordt zeer goed onderhouden. Als u de tuin inloopt, wordt u vanzelf uitgenodigd om steeds verder te ontdekken. De tuin herbergt verschillende terrassen en plekjes om heerlijk te zitten genieten van al het moois om u heen. Klassieke rozenbogen, fraaie kunstwerken, doorkijkjes naar de omliggende weilanden, strakke gazons, fraaie borders, knotwilgen maar ook zeer veel fruitbomen: appels, pruimen, kersen, peren, noten, noem maar op en u kunt het in deze schitterende tuin vinden. Hierover verder schrijven heeft geen zin. Ik nodig u graag uit om de tuin zelf te ervaren.

Indeling
Omdat het een dijkwoning betreft, is er sprake van een bijzondere indeling. De woning beschikt over vier leeflagen. De begane grond ligt op “dijkniveau”. Daarboven heeft u een verdieping en een ruime zolder, er onder een half in de dijk ingegraven souterrain.
U komt de woning binnen op dijkniveau middels een fraaie hal met tochtportaal. Direct rechts van u treft u de ruime en fraai vormgegeven bibliotheek met vaste kastenwanden en een open haard. Aan de andere zijde van de hal treft u de woonkamer aan. Deze woonkamer met marmeren vloer heeft direct toegang tot het zonnige terras aan de zijkant van de woning en heeft een balkon aan de achterzijde. In de woonkamer bevindt zich tevens een fraaie houtkachel die naar believen eenvoudig naar de voor- of achterzijde van de kamer kan worden gedraaid.
Ook op deze leeflaag treft u de ruime woonkeuken aan voorzien van een vrijstaand fornuis met ingebouwde oven, een fraai aanrechtblad met spiegelwand, diverse inbouwapparatuur en een ruime bergkast.

Vanuit de hal kunt u middels een fraaie trap met bordes naar de tweede verdieping. Hier treft u in totaal vijf slaapkamers aan waarvan een met een ruime nis: een potentiële inloopkast. Ook treft u hier een recent (2014) gemoderniseerde, strak vormgegeven badkamer aan voorzien van een vrijstaand design ligbad, een inloopdouche een tweede toilet en een wastafelmeubel met twee fraai vormgegeven waskommen.

Via een vaste trap komt u op de zolderverdieping. Deze is verder niet ingericht maar biedt de mogelijkheid tot verschillende extra slaapkamers. Op dit moment wordt de zolder gebruikt als extra berg- / opslagruimte.

Vanuit de woonkeuken stapt u in een bescheiden hal met toegang tot de voormalige bakkerij. Vanuit deze hal voert een statige trap u naar het souterrain. Hier komt u in een centrale ruimte die dienst doet als bijkeuken / technische ruimte voorzien van een extra keukenblok, aansluitingen voor wasmachines en –droger en de CV ketel voor het woongedeelte. Tevens treft u aansluitend een extra werk– of slaapkamer aan. Vanuit de centrale ruimte heeft u toegang tot de achtertuin met overdekte terrassen en een privé zwembad.
Ook is er een extra badkamer aanwezig. Handig voor als u gasten heeft die wat langer blijven. U kunt hen op deze verdieping een “eigen appartement” bieden voorzien van keuken en sanitair. De tweede badkamer is uiteraard ook handig voor u zelf. Als u uit het zwembad komt heeft u direct toegang tot een badkamer om u verder te verfrissen.
In het souterrain bevinden zich ook de historische kelders: een ultieme uitdaging voor wijnliefhebbers.

Het tweede deel van de woning betreft de voormalige bakkerij. In dit deel treft u een enorm ruime inpandige garage aan. Ook treft u hier op het dijk niveau een volledig ingerichte “kroeg” aan. In dit café is een bar met tap aanwezig en staat een pooltafel. Dit deel is echter niet voorzien van centrale verwarming maar wordt verwarmd met gaskachels.
Via een vaste trap kunt u ook hier naar de tweede verdieping. Op deze voormalige meelzolder treft u de voormalige kamer van de bakkersknecht. Verder zijn hier alleen grote open ruimten aanwezig. Uiteraard kunt u ook hier meerdere slaapkamers en een badkamer realiseren.
Belangrijk is dat het tweede deel van de woning gemakkelijk is af te splitsen en dat dit binnen het bestemmingsplan ook tot de mogelijkheden behoort. Het is dus mogelijk om zo een tweede zelfstandige wooneenheid te realiseren.

Bestemming
De locatie maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Lingewaard vastgesteld op 31 oktober 2013. De woning heeft in dit plan een volledige woonbestemming. Het dijklichaam waar de woning op/in is gebouwd heeft de bestemming verkeer.
In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor burgemeester en wethouders om de woning, uiteraard onder voorwaarden, te splitsen in twee woningen. De twee gesplitste woningen moeten beide een minimale inhoud hebben van 400m3

Bijzonderheden:
• Vrijstaande dijkwoning
• Gemeentelijk monument
• Te splitsen in twee woningen
• Bouwjaar 1946 met kelders uit de 18e eeuw
• Grote wijnkelder
• Veel privacy
• Zwembad
• Overdekt terras met rookkanaal en houtkachel (gaat mee)
• Zorgvuldig gerenoveerd met behoud van oorspronkelijke sfeer
• Grotendeels dubbel glas
• Gedeeltelijk verwarmd met CV ketels, gedeeltelijk middels gaskachels en infra rood panelen
• Zeer fraai aangelegde tuin
• Grond aan de voorzijde in gebruik van het waterschap
• Recht van overpad voor Liander ivm aanwezigheid schakelhuisje in achtertuin.
• Zowel een zeer ruime inpandige garage als diverse overdekte parkeerplaatsen achter de woning.

Vrienden en familie aan het woord

Wat maakt Waaldijk 6 zo speciaal? Vrienden, familie en kennissen van de eigenaar delen hun ervaringen, zodat jij een persoonlijker beeld krijgt van het huis en de omgeving.
Menig gezellige middag en avond in huis en tuin doorgebracht in een heel aangename omgeving.

- Anoniem

Profielplaatje van Anoniem
Het is een huis met een eigen karakter, waar gemakkelijk een thuis gevoel ontstaat , wat ik altijd heel belangrijk vind, een huis moet een thuis zijn, vandaar.

- Anoniem

Profielplaatje van Anoniem
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 895.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Subtype woning Niet-repeterend permanent Kenmerken Dijkwoning Bouwjaar 1946 Bouwjaar toelichting met kelders uit de 18e eeuw Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 335 m² Perceeloppervlakte 3639 m² Gebouwgebonden buitenruimte 56 m² Overige inpandige ruimte 254 m² Externe bergruimte 40 m² Inhoud 2106 m³ Aantal kamers 17 Aantal slaapkamers 7 Aantal woonlagen 3 woonlagen en een zolder Energie Energieklasse E Energie einddatum 05-06-2029 Isolatie Grotendeels dubbelglas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Atag E325 EC (Gas Combiketel uit 2013, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin en zijtuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 3000 m² (100.0 m bij 30.0 m) Ligging hoofdtuin Noordwest Achterom Ja Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Voorzieningen Voorzien van elektra en voorzien van water Isolatie Geen isolatie Parkeergelegenheid Garage Inpandig en carport, voor 3 auto's Voorzieningen Voorzien van verwarming, voorzien van elektra en voorzien van water Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Parkeeroppervlakte 51 m² (900 bij 570) Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monument Onderhoud binnen Goed tot uitstekend Onderhoud buiten Goed tot uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Zwembad, Rookkanaal, Frans balkon, Glasvezel kabel Kadastrale gegevens Gemeente Gendt Sectie B Perceelnummer 722 Oppervlakte 298 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Gendt Sectie B Perceelnummer 1417 Oppervlakte 3341 m²

Kenmerken toegevoegd door verkoper, vrienden en familie

Vrienden, familie en kennissen van de eigenaar delen hun unieke kenmerken die de Waaldijk 6 het beste omschrijven.

Huis en tuin met vele onverwachte mogelijkheden

2
Profiel plaatje Profiel plaatje

Het gebied straalt ook nog rust uit, behalve dat het mooi is!

2
Profiel plaatje Profiel plaatje

Prachtig fiets- en wandelgebied

1
Profiel plaatje

Parkachtige tuin

1
Profiel plaatje

Privacy

1
Profiel plaatje

Video's

Plattegronden

Waaldijk 6 in Gendt 6691 MB Waaldijk 6 in Gendt 6691 MB Waaldijk 6 in Gendt 6691 MB Waaldijk 6 in Gendt 6691 MB Waaldijk 6 in Gendt 6691 MB

Download PDF

360° Foto's

Route van naar Waaldijk 6, 6691 MB Gendt
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring